New wood store

Our old wood store has seen better days, is in the wrong place and looks ugly so the challenge was to build a new one close to the back door where it is easily accessible, gets the morning sun to help keep the wood dry, is more pleasing on the eye and has a smaller footprint than the old one. And it had to be built using “waste” materials. So here it is:

IMG_1774

IMG_1775

The main frame is from an old stud partition wall that was ripped out from next door and the roof cover is from another neighbour’s fence which they replaced. Most of the bottom half of the firewood is from Leeds Coppice Workers. The old wood store will be moved further up the garden to store and dry freshly cut wood from the garden.

Verdict so far: the wife seems happy and the chickens loved picking out the bugs from between the wood. Hopefully there are plenty of spaces in the store for insects to hide.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *